Agjencia Zhurnal.mk.

15.620 nxënës në provimin e maturës

Shkup, 26 maj – Nga Qendra për Provime Shtetërore bënë të ditur se për sivjet për provimin e maturës shtetërore janë paraqitur 15.620 nxënës. Prej tyre 6.750 janë gjimnazistë, 8.598 janë nga shkollat profesinale dhe 272 nga shkolla e arteve.

Nxënësit do të shkojnë në provim në dy lëndë dhe një projekt detyrë, ndërsa provimi në gjuhën amtare është obligative.

Në gjuhë maqedonase janë paraqitur 107.768 kandidatë, në gjuhë shqipe 4.380 dhe në gjuhë turke 357.

Më 10 qershor në të gjitha shkollat e mesme do të mbahet lënda e dytë eksterne, ndërsa nxënësit do të zgjedhin mes gjuhëve të huaja dhe matematikës, kurse nxënësit e arteve mes estetikës dhe gjuhëve të huaja.

Related posts

Kocevski: Shoqata e Prokurorëve Publikë – partner aktiv në realizimin e prioriteteve

Xh M

Takimi i presidentit Pendarovski me rektoren e UKIM-it, Angellova

Xh M

Kovaçevski konsideron se ligji i ri nuk do të ndihmojë për vazhdimin e afatit të pasaportave

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy