Agjencia Zhurnal.mk.

10 pyetje gjatë një interviste pune që bëhen për t’ju ngatërruar

Shumë njerëz ndihen të hutuar në një intervistë, sepse nuk është e lehtë të fitosh një punë prestigjioze me një pagë të mirë. Sidomos duke marrë parasysh faktin se punëdhënësit mund të jenë vërtet përzgjedhës dhe të përdorin truke të ndryshme për të kuptuar se çfarë lloj personi është ulur para tyre.

Në këtë artikull ne vendosëm të ndajmë disa truke dhe këshilla me ju që do t’ju ndihmojnë të interpretoni pyetjet e bëra nga një intervistues në mënyrën e duhur, dhe të shmangni çdo kurth gjatë rrugës.

Cila është puna juaj e ëndrrave?

Ndonjëherë njerëzit i përgjigjen kësaj pyetjeje pa u menduar, duke u bazuar në hobin e tyre të preferuar ose ëndrrën e fëmijërisë, por … Ju nuk duhet ta bëni këtë në një intervistë. Kur bën këtë pyetje një intervistues dëshiron të zbulojë nëse pozicioni që po kërkoni korrespondon me qëllimet tuaja të karrierës.

Ndoshta një person dëshiron të bëhet një yll roku ose një futbollist profesionist. Sidoqoftë, nëse puna në të cilën po aplikojnë nuk i afron me ëndrrën e tyre, intervistuesi menjëherë do të kuptojë se personi po kërkon këtë pozicion, sepse ka nevojë për para për të mbajtur familjen dhe veten dhe se ai nuk do të kontribuojë në zhvillimin e kompanisë me kapacitet të plotë.

A ke vjedhur ndonjëherë një stilolaps nga puna?

Të gjithë ndoshta e kanë bërë të paktën një herë. Dhe meqenëse ky është një fakt, një intervistues po teston ndershmërinë tuaj me këtë pyetje. Nëse thoni që nuk keni marrë kurrë një stilolaps nga puna, intervistuesi do të arrijë në përfundimi se jeni i pandershëm.

Pra, të thuash jo nuk është vendimi më i mirë, as të mburresh se mund t’i vësh lehtë duart në pronën e kompanisë. Përgjigju thjesht dhe sinqerisht, “Unë mendoj se kam marrë një stilolaps nga puna rastësisht disa herë, si të gjithë të tjerët, por zakonisht e kthej në punë, sepse nuk e kam zakon të ruaj stilolapsa në shtëpi.

Pse kapakët e pusetave janë të rrumbullakëta?

Kjo pyetje me shumë mundësi do t’ju duket e çuditshme. Para së gjithash, duhet të kuptoni që nuk pritet të jepni një përgjigje të saktë. Intervistuesi thjesht dëshiron të kontrollojë reagimin tuaj ndaj pyetjeve të çuditshme dhe të pazakonta. Në këtë mënyrë, është një paralelizëm i një situate stresuese. Nëse nuk ngatërroheni dhe filloni të përpunoni temën në mënyrë aktive, do ta kaloni këtë test me sukses.

Nëse kjo pyetje ju ngatërron, atëherë është logjike të supozoni se nuk jeni gati për situata të paparashikueshme pune. Sigurisht, është e mundur që një intervistues të bëjë ndonjë pyetje tjetër të çuditshme, kështu që ju duhet të jeni të përgatitur mendërisht për këtë. Mos harroni: është më mirë të dalësh me ndonjë ide si përgjigje sesa të thuash që nuk e di.

Si e përcakton suksesin?

Kjo pyetje është e ngjashme me atë për ëndrrën tuaj. Kuptimi i suksesit është shumë subjektiv, dhe intervistuesit pyesin për këtë për një arsye. Kur një punëkërkues sinqerisht thotë se suksesi për ta është të fitosh një milion dollarë ose të fitosh një maratonë, ata vështirë se do të marrin pozicionin që duan.

Punëdhënësit nuk janë të interesuar për arritjet tuaja individuale që nuk janë të rëndësishme për punën që dëshironi të fitoni. Në përgjigjen tuaj, duhet të përqëndroheni në gjërat që do të sjellin sukses jo vetëm për ju, por edhe për punëdhënësin. Për shembull, mund të thoni që suksesi për ju si menaxher është një ekip i bashkuar që thyen rekordet e shitjeve çdo muaj.

Si u përgatite për këtë intervistë?

“Unë nuk jam përgatitur për intervistën!” është një përgjigje mjaft e guximshme dhe e sigurt në vetvete që mund t’ju kushtojë një punë. Një intervistues e bën këtë pyetje për të kuptuar se sa e fortë është dëshira juaj për të marrë pozicionin.

Nëse vërtet dëshironi të punoni për një kompani, do të kaloni ca kohë duke kërkuar informacion për punëdhënësin e mundshëm dhe do të studioni website e tyre. Pra, ju duhet të flisni për të. Gjithashtu, ju mund t’i bëni përshtypje intervistuesit duke demonstruar njohuritë tuaja për industrinë në përgjithësi, si të komentoni ngjarjet e fundit dhe të bëni pyetje përkatëse.

Si të duket moti?

Ju është bërë një pyetje e thjeshtë, por e ndërlikuar! Shumë punëkërkues nuk e kuptojnë se përgjigjja e tyre për të do të thotë gjithashtu shumë, duke menduar se është kërkuar vetëm për të thyer akullin.

Për shembull, nëse filloni të ankoheni se sa i keq është moti dhe sa e vështirë ishte për ju të gjenit zyrën, mund ta harroni këtë punë. Në të njëjtën kohë, nëse i përgjigjeni diçkaje si “mirë” ose “ok”, mund të jepni përshtypjen e dikujt që nuk është vërtet i hapur ose i shoqërueshëm. Është më mirë t’i përgjigjeni kësaj pyetjeje plotësisht, në një mënyrë të qetë dhe pozitive, sikur t’i përgjigjeni çdo pyetjeje tjetër në lidhje me punën.

A ke menduar ndonjëherë të bëhesh një sipërmarrës?

Nëse planifikoni të punoni për një kompani, mos prisni që ata të vlerësojnë shpirtin tuaj sipërmarrës. Nuk ka asgjë të keqe me dëshirën për të drejtuar biznesin tuaj, por punëdhënësi vështirë se do ta inkurajojë këtë. Edhe nëse aplikoni për një pozicion drejtues, ata po kërkojnë një anëtar ekipi dhe jo dikë me ambiciet e një biznesmeni.

Në fund të fundit, ata do të shpenzojnë para dhe kohë për trajnimin tuaj, dhe një punëdhënës nuk dëshiron të shqetësohet nëse do ta lini pasi të merrni njohuri të mjaftueshme. Edhe nëse doni të bashkoheni në kompani vetëm për të marrë eksperiencë, nuk duhet të flisni për të.

Çfarë do të bëje nëse fiton lotarinë?

Një nga detyrat më të rëndësishme të intervistuesit në një intervistë është të kuptojë motivimin e një punëkërkuesi. Ashtu si nëse do të vazhdoni të punoni nëse fitoni para. Nëse nuk do ta bënit, atëherë dëshironi të punësoheni jo sepse është diçka që dëshironi të bëni në jetë, por për shkak të parave që do të fitoni.

Për më tepër, një intervistues mund t’ju pyesë se si mund të shpenzoni fitimet e llotarisë. Përgjigja e kësaj pyetjeje do të tregojë se sa i pjekur jeni si person dhe sa përgjegjës jeni për paratë. Pra, nuk keni pse të flisni për Maldivet ose një Lamborghini, edhe nëse ëndërroni t’i zotëroni ato. Është më mirë të thuash diçka për investimin ose blerjen e një shtëpie për familjen tuaj.

Si ndryshon kjo punë nga të tjerat për të cilat ke aplikuar?

Kjo pyetje shpesh bëhet në një intervistë në kompani të ndryshme. Me të, punëdhënësi i mundshëm po përpiqet të kontrollojë ndershmërinë tuaj. Punëkërkuesit rrallë i dërgojnë CV-të e tyre vetëm në një kompani.

Nëse është kështu, është mirë të thuash sinqerisht që e ke dërguar CV-në tënde në disa kompani, dhe pastaj të përshkruash shkurt se si këto pozicione janë të ngjashme ose të ndryshme pa thënë asgjë negative për kompanitë e tjera. Mos u mundoni t’i kritikoni, sepse mund të prishë reputacionin tuaj. Përqendrohuni vetëm në avantazhet e pozicionit për të cilin jeni duke u intervistuar.

A mund të fillosh sot?

Kjo është gjithashtu një pyetje e ndërlikuar. Zakonisht, një intervistues ua kërkon këtë punëkërkuesve të punësuar. Në varësi të përgjigjes suaj, ata do të kuptojnë se sa përgjegjës jeni në punën tuaj dhe sa besnikë jeni ndaj kompanisë suaj aktuale dhe ekipit tuaj.

Nëse një punëkërkues është gati të fillojë një punë të re që sot, ata vështirë se do të dëshmojnë se janë një person i besueshëm. Përveç kësaj, ekziston mundësia që punëkërkuesi të jetë i dëshpëruar për paratë. Nëse është kështu, punëdhënësi mund ta përdorë këtë fakt dhe t’ju caktojë një pagë më të ulët se sa mund të kishit marrë. (Brightside)

Related posts

“E kapa ariun për veshi dhe arrita ta largoja” – Cane Sërbinovski tregon si u sulmua nga ariu

Xh M

3 momentet më të këqija për të blerë një makinë

D V

Mendoni se puna juaj është e padobishme?

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy