Rritje e BPV-së prej 3,1 për qind në tremujorin e dytë
ekonomi
Rritje e BPV-së prej 3,1 për qind në tremujorin e dytë

Rritje e BPV-së prej 3,1 për qind në tremujorin e dytë

Shkup, 6 shtator - Bruto prodhimi vendos në tremujorin e dytë të vitit shënon rritje prej 3,1 për qind, publikoi Enti shtetëror për statistikë. Në tremujorin e parë këtë vit BPV-ja kishte rritje prej 0,1 për qind.

Në tremujorin e parë të vitit 2018, rritje më e madhe është vërejtur në sektorët: art, argëtim dhe rekreim, veprimtari tjera shërbyese, veprimtari të amvisërive si punëdhënës, veprimtari të amvisërive që prodhojnë mall të ndryshëm dhe kryejnë shërbime të ndryshme për nevoja të veta prej 13,9 për qind, tregti me shumicë dhe pakicë, riparim të automjeteve motorike dhe motoçikleta, transport dhe deponim, objekte për akomodim dhe veprimtari servise me ushqim prej 12,7 për qind dhe veprimtari eksperte, shkencore dhe teknike, administrative dhe veprimtari ndihmëse shërbyese prej 4,5 për qind.

Konsumi final i amvisërive, duke përfshirë edhe institucionet joprofitabile që u shërbejnë amvisërive, në tremujorin e dytë të vitit 2018, rritet në mënyrë nominale për 3,2 për qind, ndërsa pjesëmarrja e saj në strukturën e bruto prodhimit vendor arrin 69,6 për qind.

Në periudhën e njëjtë, eksporti i mallrave dhe i shërbimeve në mënyrë nominale u rrit për 13 për qind, ndërsa importi i mallrave dhe i shërbimeve ka shënuar rritje në vlerë nominale prej 6,6 përqindëve. 

© ZHURNAL 06.09.2018, 12:36 | D.J. | 466 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."