Byrek me mak
Byrek me mak
receta
receta
Byrek me mak
Byrek me mak

Byrek me mak

Përbërësit

1 gotë qumësht i vaket

1 gotë uje i vakur

1 luge maje

1/2 luge sheqer

1/2 gota vaj vegjetal

1 luge kripë

2,5 gota miell

1 gote mak

1 gote arra

6 luge vaj vegjetal

2 të kuqën e vesë

 

 

Hapat

1

Qumështin, ujin e vakët, sheqerin, majën e derdhni në një enë dhe e përzieni rreth 10 minuta.

 

2

Pastaj ia shtoni miellin, vajin vegjetal, kripën dhe e përzieni brumin, pas përzierjës brumin e lëni në pritje rreth 40 minuta.

 

3

Në një enë makun, sheqerin, arrat, vajin vegjetal i derdhni dhe i përzieni mirë.

 

4

Brumit të ardhur ia derdhni përmbi përzierjën e makut, ia japni formën byrekut dhe përmbi e lyeni me të kuqët e vezës.

 

5

E vëni në furrë për pjekje në temperaturë mesatare derisa të skuqet.

 

6

Ju bëftë mirë!

© ZHURNAL 10.10.2018, 13:04 | Z.H. | 220 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."

 

Byrek me mak

Përbërësit

1 gotë qumësht i vaket

1 gotë uje i vakur

1 luge maje

1/2 luge sheqer

1/2 gota vaj vegjetal

1 luge kripë

2,5 gota miell

1 gote mak

1 gote arra

6 luge vaj vegjetal

2 të kuqën e vesë

 

 

Hapat

1

Qumështin, ujin e vakët, sheqerin, majën e derdhni në një enë dhe e përzieni rreth 10 minuta.

 

2

Pastaj ia shtoni miellin, vajin vegjetal, kripën dhe e përzieni brumin, pas përzierjës brumin e lëni në pritje rreth 40 minuta.

 

3

Në një enë makun, sheqerin, arrat, vajin vegjetal i derdhni dhe i përzieni mirë.

 

4

Brumit të ardhur ia derdhni përmbi përzierjën e makut, ia japni formën byrekut dhe përmbi e lyeni me të kuqët e vezës.

 

5

E vëni në furrë për pjekje në temperaturë mesatare derisa të skuqet.

 

6

Ju bëftë mirë!

© ZHURNAL 10.10.2018, 13:04 | Z.H. | 244 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."