Kadaif me arra
Kadaif me arra
receta
receta
Kadaif me arra
Kadaif me arra

Kadaif me arra

Përbërësit

500 gr kadaif

1 gotë gjalpë

1 gotë arra

PËR SHERBET

4 gota ujë

3,5 gota sheqer

disa pika lëng limoni

 

 

Hapat

1

Në një enë të thellë e derdhni kadaifin dhe e lyeni me gjalpë.

 

2

Kadaifin e vendosni në kallëpa dhe në midis ia vendosni nga 1 lugë arra dhe përmbi pjesën tjetër të kadaifit.

 

3

Kadaifin e vendosni në furrë për pjekje në temperaturë 190 gradë celsius derisa të skuqet.

 

4

Ujin dhe sheqerin e vendosim në zjarrë për vlim, pasi fillon të vlojë ia shtojmë lëngun e limonit dhe rreth 10 minuta e lëmë në zjarr për vlim.

 

5

Sherbetin e ftohtë ia derdhni kadaifit të ftohtë.

 

6

Ju bëftë mirë!

© ZHURNAL 09.10.2018, 13:03 | Z.H. | 335 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."

 

Kadaif me arra

Përbërësit

500 gr kadaif

1 gotë gjalpë

1 gotë arra

PËR SHERBET

4 gota ujë

3,5 gota sheqer

disa pika lëng limoni

 

 

Hapat

1

Në një enë të thellë e derdhni kadaifin dhe e lyeni me gjalpë.

 

2

Kadaifin e vendosni në kallëpa dhe në midis ia vendosni nga 1 lugë arra dhe përmbi pjesën tjetër të kadaifit.

 

3

Kadaifin e vendosni në furrë për pjekje në temperaturë 190 gradë celsius derisa të skuqet.

 

4

Ujin dhe sheqerin e vendosim në zjarrë për vlim, pasi fillon të vlojë ia shtojmë lëngun e limonit dhe rreth 10 minuta e lëmë në zjarr për vlim.

 

5

Sherbetin e ftohtë ia derdhni kadaifit të ftohtë.

 

6

Ju bëftë mirë!

© ZHURNAL 09.10.2018, 13:03 | Z.H. | 366 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."