Torte mozaiku
receta
Torte mozaiku

Torte mozaiku

Përbërësit

2 biskota petit beuro

1 gotë çaji sheqer pluhur

1,5 gotë çaji qumësht

1 gotë çaji lajthia

2 lugë kakao

50 gr gjalpë

 

 

Hapat

1

Në një enë të thellë e derdhni qumështin, sheqer pluhurin, kakaon, gjalpin e shkrini dhe i përzieni.

 

2

Biskotat i thejmë në copa të vogla, ia shtojmë përzierjës së bashku me lajthisë.

 

3

E shtrijmë foljën streç dhe e gjithë përzierjën e vendosim në folje, e mbyllim mirë foljën dhe e vëmë në frigorifer për ngrirje rreth 2 orë.

 

4

E marrim nga frigoriferi tortën dhe përmbi ia derdhim çokollatën e shkrirë.

 

5

Ju bëftë mirë!

© ZHURNAL 08.10.2018, 13:03 | Z.H. | 389 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."