Fushata e Referendumit, Azizi: Partitë duhet të jenë më aktive në terren
Fushata e Referendumit, Azizi: Partitë duhet të jenë më aktive në terren
maqedonia
maqedonia
Fushata e Referendumit, Azizi: Partitë duhet të jenë më aktive në terren
Fushata e Referendumit, Azizi: Partitë duhet të jenë më aktive në terren

Fushata e Referendumit, Azizi: Partitë duhet të jenë më aktive në terren

Shkup, 18 shtator - Partitë shqiptare duhet të jenë më aktive në terren për të bindur votuesit se duhet të dalin të votojnë më 30 shtator dhe të mos e humbasin shansin për të qenë pjesë e NATO dhe BE-së, kështu thotë në një prononcim për Zhurnal, analisti Berat Azizi, duke folur për mbi fushatën që po e zhvillojnë partitë politike për referendumin. 

"Partitë politike shqiptare tashmë kanë konfirmuar mbështetjen për Referendumin e 30 shtatorit, ndërkohë që fushata po hyn në fazën finale. Unë mendoj se partitë duhet të jenë më aktive në terren për të bindur votuesit se duhet të dalin të votojnë më 30 shtator dhe të mos e humbasin shansin për të qenë pjesë e NATO dhe BE-së. Në anën tjetër partitë në takimet me qytetarët më tepër duhet të fokusohen ne faktin se çfarë do të jenë përfitimet e para pas anëtarësimit në NATO dhe më vonë në BE dhe të shmangin premtimet kolosale për të cilat opinion tashmë është i vetëdijshëm se nuk do mund të realizohen për një periudhë të gjatë", thotë për Zhurnal, Berat Azizi, analist. 

Pra unë mendoj, shton mëtej Azizi, se opinion shqiptar nuk ka nevojë për orientim sepse ne jemi për NATO dhe BE, por ka nevojë për një sqarim më të hollësishëm dhe një fushatë më intensive të faktorit politik shqiptar që qytetarët të dinë se cilat do të jenë të mirat që ata do të mund ti shijojnë sidomos  të mirat ekonomike. 

"Po ashtu qytetarët duhet të dinë se çfarë do të ndodh pas 30 shtatorit, çfarë ndryshime do të bëhen në Kushtetutë, cili do të jetë statusi i tyre dhe e drejta e shqiptarëve. Në anën tjetër hyrja në NATO dhe BE do të na ofrojë edhe më shumë me Shqipërinë si anëtarë e NATO-s dhe me Kosovën dhe kjo duhet tu bëhet e ditur qytetarëve shqiptar", nënvizon Azizi.

© ZHURNAL 18.09.2018, 12:00 | D.J. | 2,104 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."

 

Fushata e Referendumit, Azizi: Partitë duhet të jenë më aktive në terren

Shkup, 18 shtator - Partitë shqiptare duhet të jenë më aktive në terren për të bindur votuesit se duhet të dalin të votojnë më 30 shtator dhe të mos e humbasin shansin për të qenë pjesë e NATO dhe BE-së, kështu thotë në një prononcim për Zhurnal, analisti Berat Azizi, duke folur për mbi fushatën që po e zhvillojnë partitë politike për referendumin. 

"Partitë politike shqiptare tashmë kanë konfirmuar mbështetjen për Referendumin e 30 shtatorit, ndërkohë që fushata po hyn në fazën finale. Unë mendoj se partitë duhet të jenë më aktive në terren për të bindur votuesit se duhet të dalin të votojnë më 30 shtator dhe të mos e humbasin shansin për të qenë pjesë e NATO dhe BE-së. Në anën tjetër partitë në takimet me qytetarët më tepër duhet të fokusohen ne faktin se çfarë do të jenë përfitimet e para pas anëtarësimit në NATO dhe më vonë në BE dhe të shmangin premtimet kolosale për të cilat opinion tashmë është i vetëdijshëm se nuk do mund të realizohen për një periudhë të gjatë", thotë për Zhurnal, Berat Azizi, analist. 

Pra unë mendoj, shton mëtej Azizi, se opinion shqiptar nuk ka nevojë për orientim sepse ne jemi për NATO dhe BE, por ka nevojë për një sqarim më të hollësishëm dhe një fushatë më intensive të faktorit politik shqiptar që qytetarët të dinë se cilat do të jenë të mirat që ata do të mund ti shijojnë sidomos  të mirat ekonomike. 

"Po ashtu qytetarët duhet të dinë se çfarë do të ndodh pas 30 shtatorit, çfarë ndryshime do të bëhen në Kushtetutë, cili do të jetë statusi i tyre dhe e drejta e shqiptarëve. Në anën tjetër hyrja në NATO dhe BE do të na ofrojë edhe më shumë me Shqipërinë si anëtarë e NATO-s dhe me Kosovën dhe kjo duhet tu bëhet e ditur qytetarëve shqiptar", nënvizon Azizi.

© ZHURNAL 18.09.2018, 12:00 | D.J. | 2,104 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."