Vetëdija te qytetarët për anëtarësim në shtyllat pensionale duhet të rritet
maqedonia
Vetëdija te qytetarët për anëtarësim në shtyllat pensionale duhet të rritet

Vetëdija te qytetarët për anëtarësim në shtyllat pensionale duhet të rritet

Shkup, 14 shtator - Vetëdija te qytetarët për të drejtat të cilat dalin nga anëtarësimi në shtyllat pensionale duhet të ngritet sepse investimi në to nënkupton edhe të ardhura më të larta në ditët e pensionimit.

Darko Sazdov nga Agjencia për supervizion të sigurimit kapital financiar pensional (MAPAS) thotë se vetëdija te pensionistët është në nivelin e njëjtë dhe se ato si Agjenci po tentojnë që ta rrisin përmes  vargut të  ngjarjeve informative. 

"Përmes ngjarjeve informative dëshirojmë që të ngrihet vetëdija te qytetarët që të interesohen për llogaritë e tyre individuale", deklaroi Sazdov sot në ngjarjen informative që ishte organizuar me rastin e 15 Shtatorit - Ditës së vetëdijes pensionale.

Sipas Sazdov, po rritet interesi i qytetarëve për shtyllën e dytë dhe të tretë dhe këto shtylla kanë anëtarësi të vazhdueshme. Madje ka edhe pensionistë të cilët tashmë shfrytëzojnë pensione nga të dyja shoqatat e pensionistëve.

Deri më tani, 500 mijë anëtarë ka në të dyja shoqatat e pensionistëve në shtyllën e dytë të sigurimit të obliguar kapital financiar pensional , ndërsa mjetet e përgjithshme të cilat janë akumuluar janë rreth një miliardë euro. 

© ZHURNAL 14.09.2018, 15:29 | D.J. | 576 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."