Tevdovski: Pagesa më e lartë e tatimeve dhe kontributet për 120 milionë euro tregon aktivitet të rritur ekonomik
ekonomi
Tevdovski: Pagesa më e lartë e tatimeve dhe kontributet për 120 milionë euro tregon aktivitet të rritur ekonomik

Tevdovski: Pagesa më e lartë e tatimeve dhe kontributet për 120 milionë euro tregon aktivitet të rritur ekonomik

Shkup, 10 shtator - Pagesa e tatimeve dhe kontributet  përfundimisht me gushtin është më i lartë për 120 milionë euro në krahasim me vitin e kaluar. Kjo, sipas ministrit Tevdovski , tregon në aktivitetet më të madh ekonomik, respektivisht përfitim më të madh të firmave, rroga më të larta dhe vende pune të reja.

Tevdovski thekson se tatimet  dhe kontributet janë rritur për shtatë për qind në krahasim me vitin e kaluar. Kjo do të thotë vazhdim të trendit pozitiv në krahasim me trendit pozitiv në krahasim me tremujorin e dytë të këtij viti, kur ekonomia arriti rritje pozitive të BPV-së prej 3,1 për qind.

"Pagesa e tatimeve tregon intensifikim të aktivitetit ekonomik. Në periudhën janar-gusht pagesa e tatimeve është shtatë për qind më e lartë. Kjo i përket në masë të madhe të rritjes së tatimit të fitimit, pagesa e së cilës është më e mirë për 25 për qind në raport me vitin e kaluar për rreth 35 milionë euro", theksoi Tevdovski. 

© ZHURNAL 10.09.2018, 10:45 | D.J. | 635 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."