ZHURNAL.MK ZHURNAL.KS ZHURNAL.AL
« Analizë » Fondet e BE-së për Maqedoninë, një histori papërgjegjshmërie
« INSIDE » Parkingjet - Komunikacioni akoma mbetet hall i madh i qytetarëve

 

Receta
Sfoljatë me spinaq, proshutë, djathë të tymosur
IMG_4075.jpg

Për festa unë dua më shumë antipastat se sa pjatat e mirfillta sepse janë të thjeshta, të lejonë ti përgatisësh më parë dhe me to tavolina duket plot. Në ditët në vijim do kini shumë receta me antipasta.

 

Perberesit

1 petë sfolajtë

200 gr. spinaq i zier më parë dhe i kulluarë

4 fletë proshut e pjekur gjeli deti, pule ose derri

4 flete djathë të tymosur për shkrirje , i imi i tipit “scarmoza” Skarmoza ose çdo lloj djathi tjetër që dëshironi

pak kripë

pak piper të zi

1 spec i kuq

pak majdnoz

1 lugë qumësht

pak fara suzami të zi, në munges suzamin normal

 

Pergatitja

Shtroni sfoljatin dhe gjysmën e tijë shpojeni me pirun. Shtroni fletët e proshutës, djathin, spinaqin, specin të prerë në kubik, kriposeni, piperoseni, shtoni pak majdanoz të grirë, mbylleni sfoljatin duke izoluar mirë anët. Bëni disa të shpuara me pirunë dhe sipërfaqes së tij, Lyeni sipër me pak qumësht, spërkateni me suzam dhe piqeni në furrën e nxehur më parë në 180°C për 30 minuta ose derisa shikoni që është thekur sipërfaqja dhe ka marr ngjyrën e bukur të artë.

 

"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."
 12.02.2018, 13:16  | Z.H. | 1,747 i lexuar

 

© ZHURNAL.mk

MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA
AGJENCIA E LAJMEVE "ZHURNAL"
Fon: 02 3217 815, E-mail: info @ zhurnal.mk
© 2018 Agjencia e lajmeve "ZHURNAL"
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara. Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.
 
<