EMRAT Kush janë 200 intelektualët maqedonas që kërkojnë ndërprerjen e bisedimeve me Greqinë!?
maqedonia
Emrat Kush janë 200 intelektualët maqedonas që kërkojnë ndërprerjen e bisedimeve me Greqinë!?

Emrat Kush janë 200 intelektualët maqedonas që kërkojnë ndërprerjen e bisedimeve me Greqinë!?

Shkup, 17 shkurt - Edhe përkundër tentativës së madhe të kreut të shtetit për zgjidhjen e problemit të emrit me Greqinë, duket se dikujt nuk i konvenon kjo gjë duke nxitur kështu reagime të ndryshme nga bota intelektuale përfshirë këtu edhe shumë personalitete të njohura maqedonase që jetojnë nëpër botë të kërkojnë ndërprerjen e bisedimeve me Greqinë, shkruan Zhurnal.mk

Po kush janë këto intelektual dhe kush i nxit ato që të dalin kundër zgjidhjes së problemit të emrit duke e ditur se zgjidhja e emrit është problemi kryesorë i shtetit dhe pa ndërimin e emrit nuk ka as integrim në Nato e as në BE.

Rreth 200 intelektual maqedonas bëjnë thirrje që bisedimet për emrin të ndërpriten dhe të mos vijë  tek kontestimi i koncenzusit nacional rreth prioriteteve të brendshme dhe vlerave demokratike.

Në vazhdim ju sjellim listën e plotë prej 200 intelektualëve:

Biljana Vankovska, profesoreshë
Gordana Siljanovska Davkova, profesoreshë
Ratko Janev, akademik
Simona Gruevska Madzovska, profesoreshë
Mitko Madzhunkov, akademik
Vitomir Mitevski, akademik
Tears Grcheva, profesor
Elka Yacheva Ulchar, profesoreshë
Ljubomir Tsutsulovski, profesor
Maria Risteska, studiuese dhe analiste e politikave publike
Gorazd Roskolia, profesor (USA)
Jovan Donev, ambasador
Leonid Grchev, akademik
Igor Janev, hulumtues i lartë (Serbi)
Vera Lalçevska, një korrespondente për OKB
Goran Trajkovski, muzikant
Alexander Noshpall, dizajner
Dimitar Apasiev, profesor i asociuar
Antoanela Petkovska, profesoreshë
Zidas Daskalovski, profesor
Bogdan Bogdanov, profesor
Nade Proeva, një profesor në pension
Mihajlo Popovski, profesor
Igor Stanojoski, shkrimtar
Radica Nikodinovska, profesoreshë
Todor Noshpall, primarius, kirurg ortopedik
Marina Cvetkovska, hulumtuese shkencore (Kanada)
Ilija Aceski, profesoreshë
Zoran Vitanov, një ekonomist
Kiril Barbareev, profesor
Natasha Kotlar, profesoreshë
Gorgi Cakarjanevski, profesor
Liljana Gushevska, profesoreshë
Misho Netkov, profesor
Jane Bogdanov, profesoreshë
Trajçe Vitanovski, doktor (Zelanda e Re)
Rina Kirkova, profesoreshë
Melpomeni Korneti, një artist dhe ambasador
Zvonko Nikodinovski, profesor
Igor Ulchar, profesor
Trajçe Stojanov, profesor
Ilina Garevska, specialist kundër pastrimit të parave
Mity Stefovski, një shkrimtar letrar
Nikola Pianmanov, art artist
Ivona Opetcheska Tatarcheva, etnocoreolog dhe dirigjent
Gordana Monipeni, avokat (Holandë)
Maja Angelovska-Panova, profesoreshë
Natasha V. Savic, arkitekt
Eli Luceska, këshilltar shkencor
Saso Tatarçevski, profesor
Slave Giorgo Dimoski, poet
Todor Chepreganov, profesor
Goce Cvetanovski, profesor
Anita Hristova, biznesmen
Ana Nikodinovska Krstevska, profesor i asociuar
Veselinka Labroska, profesoreshë
Rubens Muratovsky, aktor
Lidija Gorachinova-Ilievska, profesoreshë
Aleksandar Sulevski, hulumtues (Holandë)
Cvetan Gavrovski, profesor
Ivo Baru, regjisor i filmit
Nikola Zhezhov, profesor
Velika Stojkova Serafimovska, docent
Trajçe Bjadov, një gazetar dhe publicist
Maria Chicheva-Aleksic, profesoreshë
Valerij Sofronievski, profesor
Lazy Tripkov, një artist
Prof. Aleksovska, profesor
Marija Todorovska, profesoreshë (USA)
Goran Murgoski, Menaxher i Investimeve (USA)
Mojso Mojsovski, gazetar në pension
Ljubica Mijalkovic, arkitekt dhe piktor
Blagoja Janakov, profesoreshë
Emilia Todorova ëaters, profesor (Itali)
Metodija A. Koloski, shkencëtar politik (USA)
Nikica Mojsovska Blazevski, profesoreshë
Vasil Petrushevsky, novator
Milica Petrusevska, Menaxhere e Programit
Konstantin Minoski, profesor
Viktor Djamovski, profesor
Vlatko Nedelkovski, profesor i asociuar
Oliver Arsovski, radioterapist specialist
Biljana Cakmakova, avokat
Rade Risteski, avokat
Dragana Vlahova, menaxher financiar
Makedonka Tevçeva, fizike
Aleksandar Mihajlovski, fitopatolog (Itali)
Snezana Zivcevska-Stalpers, Manager (Holandë)
Alexander Rusyakov, shkrimtar
Ivancho Popov, avokat (USA)
Nestor Ogin, profesor (USA)
Milica Oginar, profesor (USA)
Leana Ugrinovska, Ph.D. (Australi)
Slavko Mangovski, Aktivist i të Drejtave të Njeriut (SHBA)
Kostadin Ristomanov, një biznesmen
Irena Pavlova De Odoriko, një shkrimtare e librit
Vera Vankovska, Arkitekt (Dubai)
Biljana Mladenova, B.Sc. inxhinier mekanik
Denis Spasovski, dipl. inxhinier
Jovan Poposki, inxhinier dhe alpinist (Mt Everest 1989)
Ivanka Vasilevska, profesoreshë
Angelina Trençeva Angelova, aktore
Ruzhica Manojloviq, profesoreshë
Viktor Hristovski, profesor
Tihomir Stojanovski, profesor
Gordana Apostolovska, profesoreshë
Golubka Nechevska Cvetanovska, profesoreshë
Violeta Mircevska, profesoreshë
Sandra Dimitrovska-Lazova, profesor i asociuar
Suzana Topuzoski, profesoreshë
Trajçe Nikolovski, sipërmarrës në pension
Davche Nasevsky, një këngëtare
Sasho Mladenov, dipl. inxhinier
Lina Argai, dentisti (Kroaci)
Georges Kulian, inxhinier
Ivica Milevski, profesoreshë
Branko Gorgiev, profesor (Serbi)
Petrovski Blagojçe, piktor i ikonës
Peter Gorky, një aktor
Filip Simeski, doktoraturë (USA)
Miodrag Vchkov Ivanov, biznesmen (Spanjë)
Protestierey Victor Stoychev - prift
Marjan Ivanovski, analist i lartë financiar (Gjermani)
Nina Sharangzieva, dentisti
Risto Platanski, ekonomist (Hungari)
Stojan Nikolov, MSc në Financa (USA)
Zivko Grozdanoski, shkrimtar
Vedrana Cvetkovska, bashkëpunëtore kërkimore (Kanada)
Vojislav Borozanov, arkitekt në pension
Saso Popovski, piktor akademik
Milan Vankovski, inxhinier (Dubai)
Krum Velkov, një publicist
Lyubinka Doneva, profesoreshë e gjuhës maqedonase
Petar Jordanovski, menaxher i projektit të lartë
Ana Maria Mitrovska, asistente e projektit
Sandra Prilepchanska Popovska, asistente e projektit
Dimitar Nasev, Menaxher Programesh (USA)
Ljuben Todorovski, Inxhinier Teknologjik Kryesor (USA)
Aleksandar Tasevski, arkitekt
Cvetanka Koleva, profesoreshë
Violeta Achkoska, profesoreshë
Sashe Jançev, B.Sc. avokat
Goran Kolev, dipl. vende. Eng.
Kamka Tocinovska, aktore
Straško Miloševski, aktor
Cvetanka Arsovska, dipl. ekonomist
Daniel Stojanovski, një analist
Milena Spasovska Kolevska, student i doktoraturës
Maria Krstiq, asistente në kërkim
Kiro Stojanoski, profesor
Dimo Popov, kinematograf
Dragan Ginovski, kitarist
Andrijana Janevska, violiniste
Aleksandar Stankovski, piktor
Trajçe Katsarov, shkrimtar
Meri Georgievska, artist grafik akademik
Tatjana Shikoska, një ekspert për marrëdhëniet ndërkombëtare
Robert Veljanovski, aktor
Olivera Donevska, një shkrimtare e librit
Aco Aleksov, inxhinier ushtarak (USA)
Dragi Donevski, inxhinier
Ljupka Arsova, inxhinier (USA)
Vera Arsova, shkencëtare kompjuterike (USA)
Dejan Stefanovski, biznesmen (Holandë)
Branko Vasilevski, profesor
Kristina Tudjarovska-Vasilevska, profesoreshë
Mirko Trajkovski, profesor (Zvicër)
Dushko Krstovski, inxhinier (USA)
Todor Todorovski, Menaxher i Bankës (USA)
Zaklina Gestakovska, një ekspert për çështjet gjinore
Saso Trajanovski, dipl. makina. inxhinier
Zoran Bogdanovski, zyrtar i avokimit
Alexander Luben, dentist
Valentina Mironska-Hristovska, profesoreshë
Stoyan Traikov, Konsulent dhe Inxhinier i Aviacionit (USA).

© ZHURNAL 17.02.2018, 16:30 | T.E. | 6,096 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."