Ekspertët: Zaev përgatit terrenin për dështim eventual
« Ish presidenti i Këshillit Europian » Rompoj: Ballkani perëndimor rrezikohet nga lufta
Në korrik Maqedonia merrë ftesë, por nuk do të jetë anëtare e NATO-s?!
“Në luftën e Perëndimit me Rusinë, Ballkani do të jetë fushëbeteja”
Kek me portokall
orange-cake.jpg

Le të shfrytëzojmë sezonën e tyre e të gatuajmë një kek të shijshëm me portokaj.

Përbërësit

 

Për brumin:

3 vezë

125 gr gjalpë të shkrirë

2 gota miell

1 gotë qumësht

1 pluhur pjekurinash

1 lugë gjelle ekstrakt vanilje

1 gotë sheqer

2 portokaj 

Glazura:

125 gr sheqer kafe

2 lugë gjelle gjalpë

2 portokaj 

 

Në një tigan shkrijmë 2 lugë të gjellës me gjalpë dhe 125 gr sheqer kafe.

 

Pas karamelizimit, masa shtrohet në tepsinë me përmasa 24 cm. Sipër saj vendosen thelat e portokajve të prerë në rrathë.

 

Brumin për kekun e bëjmë duke miksuar të gjithë përbërësit e mësipërm.

 

Brumi i përgatitur hidhet mbi masën e karamelizuar, që kemi shtruar në fund të tepsisë.

 

Keku i përgatitur kështu piqet në furrën e parangrohur në 180 gradë për 45 minuta.

 

Pas pjekjes, keku kthehet përmbys në një pjatë rrumbullake, duke bërë që pjesa e karamelizuar të ngelet sipër.

 

Dekorohet me sheqer pluhur.

 

Ju bëftë mirë.

 

"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."
 10.01.2018, 13:31  | Z.H. | 1,879 i lexuar

 

© ZHURNAL.mk

MË TË LEXUAR
Tragjedi në Tetovë, ndahet nga jeta i riu Fatos Islami
Surpriza e hidhur e Macron për Ballkanin
Ekspertët: Zaev përgatit terrenin për dështim eventual
Përfaqësimi i shqiptarëve në dogana, zv.drejtori Buçi: Punojmë në rritjen e përqindjes dhe avancimit
Vijojnë shumë ditë pushimi, ja lista
 

 


MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA

AGJENCIA E LAJMEVE "ZHURNAL"


Shkup, R. Maqedonisë
Fon: 02 3217 815
E-mail: info @ zhurnal.mk

maqedoniakosovashqiperiabotaekonomikronikasportkultureshowbizteknologji
© 2018 ZHURNAL
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara.
Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.