Ëmbëlsira më e shijshme me mollë
receta
Ëmbëlsira më e shijshme me mollë

Ëmbëlsira më e shijshme me mollë

Provojeni edhe më tej këtë ëmbëlsirë, çdoherë do të jetë zgjedhja juaj...

 

Nevojiten:

1 gotë (prej 300 ml) griz

1 gotë miell

1 gotë sheqer

1 pluhur pjekurinash

1 sheqer vanilje

mollë, sasis sipas dëshirës

kanellë, sipas dëshirës

gjalpë ose margarin

 

Përgatitja:

- Në një enë më të thellë vendoseni miellin, grizin dhe sheqerin. Shtoni sheqer vanbiljen dhe pluhurin për pjekurina. përzieni.

 

- Lyeni tepsinë të cilën do ta pjekni ëmbëlsirën me gjalpë dhe spërkateni pak me miell. Me duar vendoseni brumin nga përbërësist e thatë. kjo shtresë nuk duhet të jetë e trashë, por vetëm ta mbulojë fundin e tepsisë.

 

- Më pas vendosni një shtresë të trashë të mollëve në rende, të përziera me kanellë.

 

- Mbi mollët sërish vendoseni një rend nga përbërësit e thatë. procedurën përsëriteni derisa t'i shpenzoni të gjithë përbërësit.

 

- Në fund, përsipër kaloni në rende gjalpin apo margarinin. Vendoseni të pjeket në furrë në 200 gradë Celsius për rreth 40 minuta apo deria të marrë ngjyrë të bukur të artë.

© ZHURNAL 12.01.2018, 09:27 | Z.H. | 5,282 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."