Katrorka Jaffa
receta
Katrorka Jaffa

Katrorka Jaffa

Përbërësit:
4 vezë, 24 luge sheqer, 24 luge qumësht, 24 luge vaj, 24 luge miell, 2 pluhur për pjekje, 2 luge kakao, lëng portokalli.

Kremi:
2 Portokaj te ngrire, 2 puding vanilje, 200gr sheqer, 4 luge marmalate kajsie, 125gr margarin, 500ml qumësht.

Glazura:
100gr çokollatë, 4 luge vaj.

Përgatitja:

Perziejme te bardhat e vezes me sheqerin derisa te behet shkume e forte.

Shtojme apstaj qumeshtin,vajin,miellin e perzier me pluhurin per pjekje.

Masen e perzijme,ndajme ne dy pjese dhe njeres i shtojme kakaon.

Pjkeim dy peta ne 200 grade per nga 20 minuta.

Kur peta e verdhe te jete ftohur teresisht e thermojme ne grimca te vogla.

Per kremin portokajt e ngrire i grijme ne rende.

Ne pak qumesht te ftohet tretim pluhurin e pudingave kurse pjesen tjeter e veme te vloje me sheqerin.

Ne qumeshtin qe vlon shtojme pudingat e tretura dhe perziejme derisa te trashet pudinga.

Pudingen e leme te ftohet teresisht dhe pastaj ne te shtojme margarienen e rrahur ne mase kremoze dhe perziejme.

Shtojme dhe marmelaten e kajsise,portokallin e grire ne rende,dhe pandispanjen e thermuar dhe te gjitha bashke i perzijme mire.

Ne fund peten e kafte e njomim me lengun e portokallit,pastaj kremin e verdhe dhe ne fund glazuren em cokollaten e shkrire me vajin.

Pasi ftohet servojme sipas deshires.

© ZHURNAL 09.12.2017, 11:25 | L.E. | 2,487 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."