Gjellë me puri
receta
Gjellë me puri

Gjellë me puri

Përbërësit

3 vezë

Gjysmë kg purri

1/2 gota Krem

kripë

Biber i zi

½ gotë e çajit vaj vegjetal

gjysmë qepë

2 gota miell

Hapat

1 Purinjët i preni në copa të vogla dhe i vendosni në një enë, vezët dhe kremin e përzieni në një pjatë.

2 Erëzat ia shtoni purinjëve së bashku miellin dhe e përzieni e gjithë glazurën në një enë.

3 Tepsinë e lyeni me vaj, përzierjën e derdhni në tepsi përmbi duke ia vendosur vajin vegjetal.

4 Tespinë e vëni në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë celsius për 20 minuta.

5 Së bashku me jogurt e bëni shërbimin e gjellës me purinjë.

Ju bëftë mirë!

© ZHURNAL 04.12.2017, 10:53 | L.E. | 2,563 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."