Tavë e përzier
receta
Tavë e përzier

Tavë e përzier

Përbërësit

3,5 lugë të gjellës gjalpë

3,5 lugë të gjellës miell

750 ml qumësht

1 lugë të çajit kripë

1 lugë të çajit Biber i zi

50 gr djathë

½ makarona

50 gr përshutë

PËRMBI

100 gr djathë cheddar

Hapat

1 Makaronat zieni, pas zierjës kulloni, furrën ndezeni në temperaturë 180 gradë celsius.

2 Në një tavë shkrinë gjalpin, shtoni miellin dhe fërgoni pak të dyja.

3 Qumështin ia shtoni dalë nga dalë së bashku me kripën, biber e zi dhe muskatën e bërë nerende.

4 Pastaj ia shtoni djathin, makaronat, përshutën e prerë. Enën e pjekjës e vëni për pjekje rreth 10 minuta, e merrni nga furra ia shtoni cheddar djathin dhe e vëni prap në furrë.

© ZHURNAL 03.12.2017, 12:09 | L.E. | 2,121 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."