Tortë me arra
receta
Tortë me arra

Tortë me arra

Përbërësit:

4 te bardha te vezes

175gr sheqer

2 luge miell

1.5 kakao

1/2 qese bakin

200gr arra te imtesuara te pjekura.

Filli:

4 te verdha te vezes

150gr sheqer

1.5 luge qumësht

1.5 luge kakao

100gr margarinë.

Glazura:

100gr eurokrem.

 

Përgatitja:

Se pari tunden te bardhat e vezes ne shkume te forte.

Pastaj shtohet mielli i perzier me bakin, kakao,dhe arrat e imtesuara dhe perzihet me luge.

Krejt mase pasi perzihet mire, qitet ne kallepin per pjekje te madhesise 20×20 dhe piqet ne nje vend e pastaj pritet horizontalisht dhe behen dy peta, ose brumi ndahet ne dy pjese dhe piqen ndaras .

Pandispanjat e pjekura lihen te ftohen.

Per kremin perzihen te verdhat e vezes me sheqerin derisa te shkrihet sheqeri,pastaj shtohet qumeshti dhe kakao.

Kjo perzierje qitet ne zjarre te ngadalshem te zihet per 5-10 minuta.

Kur kremi te jete zier e largojme nga zjarri dhe e leme te ftohet pak.

Pastaj tundim margarinen e qendruar me pare ne temperature ambienti dhe i bashkohet kremit thuajse te ftohur dhe perzihet akoma me mixer derisa masa te njetrajtesohet.

Kremin e perzier mire e qesim persiper pandispanjes se pare dhe persiper vendosim pandispanjen e dyte.

Krejt persiper qesim eurokremin e shkrire pak dhe e shperndajme mire ne krejt siperfaqen e siperme.

Embelsira duhet te qendroj se paku tri ore e pastaj te sherbehet.

© ZHURNAL 02.12.2017, 11:52 | L.E. | 4,051 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."