Diskutim për menaxhim me IPA fondet
ekonomi
Diskutim për menaxhim me IPA fondet

Diskutim për menaxhim me IPA fondet

Shkup, 11 dhjetor- Eurothink - Qendra për strategji evropiane dhe Fondacioni Shoqëri e Hapur - Maqedoni sot organizojnë prezantim të studimit dhe panel diskutimit: "Menaxhimi me instrumentin për ndihmë parainkuadruese - praktika dhe sfida".

Në dokument analizohet shfrytëzimi i fondeve të BE-së në Republikën e Maqedonisë përmes Instrumentit për ndihmë parainkuadruese (2007-2013). Theksi është vendosur në mjetet që menaxhohen përmes sistemit decentralizues për implementim.

Qëllimi kryesor është rezultatet e marra nga analiza të shfrytëzohen për promovimin e shfrytëzimit më të mirë të fondeve evropiane, posaçërisht si rekomandime të cilët do të mund të shfrytëzohen për Instrumentin për ndihmë parainkuadruese për periudhën 2014-2020.

Panel-diskutimi duhet të nxisë debat dhe bashkëpunim midis aktorëve të cilët janë të kyçur në procesin e inkuadrimit në BE, si shtetëror ashtu edhe jo-shtetëror, përmes përmirësimit të marrëdhënieve të ndërsjella partnere në shfrytëzimin e fondeve evropiane. 

© ZHURNAL 11.12.2017, 08:50 | L.E. | 2,390 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."