Revani klasike
receta
Revani klasike

Revani klasike

Përbërësit:

3 vezë,

1 gote jogurt,

gjysme gote vaj vegjetal,

1 gote sheqer,

1 gote bollgur,

1 gote miell,

1 Pluhur pjekje,

lëkurë portokalli.

 

Për sherbet:

3 gota sheqer,

3 gota ujë,

gjysme lëng limoni.

 

Përgatitja:

Vezët dhe sheqerin i përziejmë mirë, pas përzierjës së nevojshmë ia shtojmë përbërësit e tjerë.

Glazurën e përgatitur e derdhim në tepsinë e lyer me vaj dhe e vëmë në furrë për pjekjë në temperaturë 190 gradë celsius derisa të skuqet.

Për sherbet, ujin dhe sheqerin e derdhni në një tenxhere dhe e zieni rreth 5-10 minuta, pastaj ia shtoni lëngun e limonit.

Sherbetin ia derdhni revanis së ftohur, revanin e zbukuroni me kokos dhe e preni në copa.

© ZHURNAL 09.11.2017, 11:28 | L.E. | 3,424 I LEXUAR
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."