Browni me çokollatë të bardhë
receta
Browni me çokollatë të bardhë

Browni me çokollatë të bardhë

Përbërësit

3 vezë

2 gota sheqer pluhur

200 gr gjalpë

1 gotë qumësht

2 lugë të gjellës kakao

1 vanilje

2 gota miell

PËR KREM

200 gr çokollatë të bardhë

½ gota të çajit qumësht

50 gr gjalpë

1 shllag krem

 

Hapat

1 Gjalpin dhe sheqerin përzieni mirë, pastaj ia shtoni të gjithë përbërësit e tjerë me rend.

2 Glazurën e derdhni në enën e pjekjës dhe e vëni në furrë për pjekje në temperaturë 175 gradë celsius.

3 Për krem, në një tenxhere e vendosni çokollatën, qumështin, gjalpin dhe e shkrini.

4 Krem shllagun e derdhni në një enë dhe e përzieni me mikser, tortës së ftohur ia vendosim kremin dhe krem shllagun.

5 Tortën e vendosni në frigorifer të qëndroj rreth 1-2 orë.

Ju bëftë mirë!

© ZHURNAL 04.11.2017, 10:46 | L.E.
"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."