Zhurnal - Agjenci e lajmeve

Zhurnal.mk

Gjellë me brokoli, kërpudha dhe mish pule

Profesori Kadriu: Bisedime intensive, javën që vjen
Turqia shfuqizon marrëveshjen me Maqedoninë për njohjen e diplomave
"24 Vesti": Me kë do të koalicionojë Ahmeti
Gjellë me brokoli, kërpudha dhe mish pule

Përbërësit

1 copë mesatare mish gjoks pule
20 pjesë lule brokoli
1 qepë
10 kërpudha
200 ml ajkë
80 ml qumësht
50 gr djath parmesan
Krip
Piper te zi
4 lugë vaj



Përgaditja
1
Mishin e pules e coptojmë ne pjesë të vogla e kryposim, e vendosim piper sipas shijes, pastaj e fërgojmë në tigan derisa të mer ngjyrë ari.

2
Pulen e fërguar e largojmë nga tigani, pastaj në të njëjtin tigan, fërgojmë qepët dhe kërpudhat e fërguara, i fërgojmë derisa shohim që qepa është zbutur.

3
Mishin e pules e kthejmë në tigan, shtojmë dhe brokolin , masën e fërgojmë prapë për 10 minuta, duke e përzier herë pas herë.

4
Masës në tigan ia shtojmë qumështin dhe ajken, pak krypë dhe piper të zi, pastaj e lëm të ziej për 15 minuta.

5
Pasi ta kemi larguar tiganin nga zjari, ia shtojmë djathin e grirë në rende.

6
Pas kësaj gjella e përgaditur është e gatshme për servim.

 10.01.2017, 16:07  | L.E. | 1,353 i lexuar

 

© ZHURNAL.mk

 Më tepër 


MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA

COPYRIGHT 2016 ZHURNAL
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara.
Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.