Intelektualët shqiptarë refuzojnë katër propozime të Nimicit për emrin, dy i pranojnë..
« Analistët » Maqedonia patjetër të ketë plan A, por edhe plan B për negociatat me Greqinë
Lençe Ristovska “dridh” Gruevskin, ja çka i thotë!
« Konfirmohet lajmi Zhurnalit » MPB: Katër persona të lënduar në përleshjen fizike në Butel të Shkupit
Mish qengji i pjekur në jogurt
mish_2.jpg

Përbërësit:

▪ 1 kg mish qengji tul nga shpatullat,

▪ 400 ml jogurt,

▪ 800 ml ujë,

▪ 250 g oriz,

▪ 5 vezë,

▪ 1 lugë erëza të përziera,

▪ vaj, kripë, piper i bluar i zi

 

Përgatitja:

Ujin vendoseni në tenxhere dhe qiteni mishin e qengjit që të zihet.

Në një enë rezistuese nga zjarri paraprakisht qiteni orizin e pastruar dhe qitni ujë nga uji i vluar i mishi.

Shtoni erëzat e përziera dhe piqni 15 minuta në 180 gradë Celsius.

Thyeni vezët me pirun, shtoni jogurtin dhe bashkoni.

Nxirreni enën rezistuese nga furra, nëpër oriz rendisni mishin e zier dhe qitni përzierjen e vezëve dhe jogurtit.

Kthejeni enën në furrë dhe piqeni edhe 30 minuta në të njëjtën temperaturë.

Gjellën shërbejeni të ngrohtë./Telegrafi/

 

"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."
 10.10.2017, 11:08  | L.E. | 1,703 i lexuar

 

© ZHURNAL.mk

MË TË LEXUAR
« Konfirmohet lajmi Zhurnalit » MPB: Katër persona të lënduar në përleshjen fizike në Butel të Shkupit
Diplomati austriak që “hapi” dosjen çame në Bruksel
« Korrigjimi i kufijve do të qetësonte Ballkanin » Timothy Less: Ja si mund të krijohen Serbia, Kroacia dhe Shqipëria e madhe
Lençe Ristovska “dridh” Gruevskin, ja çka i thotë!
« Emrat » Kush janë 200 intelektualët maqedonas që kërkojnë ndërprerjen e bisedimeve me Greqinë!?
 

 


MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA

AGJENCIA E LAJMEVE "ZHURNAL"


Shkup, R. Maqedonisë
Fon: 02 3217 815
E-mail: info @ zhurnal.mk

maqedoniakosovashqiperiabotaekonomikronikasportkultureshowbizteknologji
© 2018 ZHURNAL
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara.
Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.